.

.

rakan blogger....

terbaik bulan ini

Rabu, 21 September 2011

zizan mohon maaf

Assalamualaikum dan salam blogger,berikutan isu kontrevesi 'Menghina Rasulullah " dalam filem Hantu bonceng .Pelakon berkenaan ,Zizan memohon maaf kepada peminatnya dalam twitternya.
Namun filem ini dikritik kerana kontroversinya dimana dalam satu adegan Hantu Bonceng, Zizan jelas menghina Rasulullah SAW dengan menyebut “Ashaduanna Muhammadar Syaitan” yang membawa maksud “Aku naik saksi bahawa Muhammad itu Syaitan”. Ditambah dengan mempersendakan azan, memakai baju ada tanda salib death note ke masjid dan beberapa isu tahyul seperti bogel depan hantu.

Walaupun bukan sepenuhnya salah Zizan, pengarah dan kru penyuntingan harus lebih peka dengan soal agama ini memastikan tidak menjadi ikutan anak-anak muda kini. Harap yang mana tak elok tu dijadikan pengajaran kepada semua.
 sumber:- disini

p/s:- bagus zizan...jgn malu nak mengaku kesalahan..jgn jd mcm Ahmad Idham tu bodoh sombong berlagak nak mamposssssss....... 

1 comments:

Zefa NorAsmara berkata...

Harap2 dia btul2 insaf dah.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...