.

.

rakan blogger....

terbaik bulan ini

berita semasa

 

 

 

Jimmy dan isteri ke mahkamah


JIMMY (kanan) dan Nursuhaila.


BARU sahaja beberapa minggu lalu, Diva terima khabar gembira tentang bekas pengacara Trek Selebriti yang terkenal dengan ucapan 'yezzaa'nya, siapa lagi kalau bukan Jimmy Shanley yang baru dapat berita bahawa isterinya, sudah berbadan dua.
Macam-macam juga berita si Jimmy yang masuk telinga Diva, belum habis dengan kisah rumah tangganya yang dikatakan bergolak. Isterinya Nursuhaila Shuhaimy pernah lari dari rumah, dua tiga hari lepas keluar pula cerita baru.
Kali ini lebih panas. Sama ada sahih atau tidak sahih, itu Diva tak berani komen, dah sumber yang rapat dengan kaki perisik di mahkamah sendiri yang khabarkan, Diva kongsilah pula kepada semua.
Kata sumber itu, masalah Jimmy dan Suhaila tak tamat lagi. Memanglah isteri Jimmy sedang mengandung tetapi dalam senyap-senyap, mereka sudah sampai ke mahkamah dan berjumpa pakar kaunseling di sana. Keluarga Shuhaila pula dah naik pening dan khabarnya mereka terbang bercuti ke luar negara.

 

Seluar dalam kalis bom Taliban laris


SELUAR dalam buatan BCB International.


LONDON - Sejenis seluar dalam kebal berharga £60 (RM297) yang dibuat daripada bahan tahan lasak kevlar laris dijual di Britain, lapor sebuah akhbar semalam.
Seluar dalam jenis boxer itu dibeli oleh isteri dan kekasih anggota tentera Britain yang bertugas di medan perang di Afghanistan sebagai hadiah Hari Krismas.
Seluar dalam ringan itu dapat melindungi kelangkang dan pangkal paha askar Britain daripada impak bom buatan Taliban di Afghanistan yang menyebabkan ramai di antara mereka maut atau menjadi cacat.
Firma yang mengeluarkan seluar dalam kebal itu, BCB International, mendakwa produk mereka lebih efektif menahan impak letupan berbanding seragam standard tentera masa kini. - Agensi

 

Too Phat akhirnya berkuburJOE dan Malique akan bersaing merebut perhatian peminat apabila muncul dengan album solo masing-masing.


JOE FLIZZOW dan Too Phat, satu nama yang tidak asing lagi di dalam arena seni suara tempatan. Genre lagu hip hop yang diperjuangkan mereka di sambut baik oleh peminat muzik tempatan.
Apatah lagi, mereka sering saja di angkat sebagai kumpulan hip hop terbaik yang pernah muncul dalam industri seni tempatan.
Malah, muzik mereka juga merentasi sempadan Asia sehingga ke Timur Tengah dan juga Amerika.
Namun, kegemilangan Too Phat semakin merundum tatkala Joe dan Malique dikatakan tidak lagi sehaluan.
Kesempatan menemui Joe pada satu majlis sidang media baru-baru ini, telah melerai segala persoalan yang bersarang di benak fikiran tentang hubungannya bersama sahabat baiknya Malique dan hala tuju kumpulan Too Phat yang kini kian kabur.
"Setakat hari ini apa yang boleh saya beritahu, hubungan kami masih lagi baik cuma tidak berbual sahaja, saya tidak bermusuh atau pun tidak puas hati dengan Malique.
"Dia sahabat saya dan hubungan kami macam adik-beradik. Tetapi setelah hampir 10 tahun bersama, kami memerlukan ruang untuk berkembang dan ia bukan bermaksud kami bertengkar.
KOSMO! difahamkan kini Joe dan Malique sedang mengusahakan album solo masing-masing dan ini membawa petanda bahawa kumpulan Too Phat bakal berkubur dan tidak akan muncul lagi dengan album baru.
"Sebenarnya saya buat album solo kerana kontrak kami bersama EMI telah tamat dan ini dikira sebagai projek khas masing-masing.
"Saya minat pada muzik dan ingin kembangkan lagi muzik saya, jadi apa salahnya lahirkan album solo kerana sasaran saya bukan sahaja untuk pasaran tempatan sahaja tetapi juga peringkat antarabangsa," ujarnya lagi.
Apabila ditanya lagi masih adakah lagi album Too Phat selepas ini, Joe menjawab : "Itu saya tidak tahu lagi, tetapi jika 10 tahun lagi kami ingin muncul dengan album reunion siapa tahu. Buat masa sekarang saya tidak boleh berjanji tentang album Too Phat.
Joe juga yakin peminat Too Phat masih wujud, dan jika mereka berdua mengeluarkan album solo masing-masing, pastinya peminat terpaksa memilih salah satu antara mereka.
"Bila album solo saya dan Malique keluar, peminat Too Phat sememangnya terpaksa memilih salah satu antara kami tetapi jika mahu menyokong kami berdua pun itu sudah cukup bagus," katanya lagi.
Joe yang melihat dirinya sebagai penyanyi baru apabila album solonya muncul, mengatakan dia ingin menguasai genre irama hip hop tempatan dan menegaskan dia seharusnya terpaksa bersaing dengan sahabat baiknya itu.
"Biasalah persaingan secara sihat untuk melahirkan album yang berkualiti itu sahaja kerana saya tahu peminat saya juga adalah peminat Malique," luahnya lagi.
Album solo yang diterbitkannya di bawah labelnya sendiri Kartel Record Sdn. Bhd, dijangka bakal menemui peminat sekitar bulan Mei tahun ini.
Tambahnya lagi, album yang diberi judul Presiden itu juga hasil karyanya sendiri bersama beberapa sahabatnya termasuk DJ T-Bone yang banyak membantu Joe semasa di zaman kegemilangan Too Phat lagi.
"Semua lirik dalam album ini saya buat sendiri cuma lagu banyak dibantu oleh rakan-rakan yang lain," jelasnya mengenai album yang memuatkan 15 buah lagu itu.
Menurutnya, album sulungnya itu bakal menyelitkan lima buah lagu Melayu dan selebihnya lagu berbahasa Inggeris sesuailah dengan sasarannya untuk memasarkan album itu di Amerika.
"Jika album ini mendapat sambutan dan diterima dengan baik di sana (Amerika), berkemungkinan besar saya akan berhijrah untuk mengukuhkan lagi nama saya di Amerika.
"Itu hanyalah perancangan saya sahaja, belum tentu ia akan terjadi, tetapi saya harapkan yang terbaik untuk album solo ini," katanya lagi yang turut melahirkan sebuah kumpulan bernama Sakti di bawah labelnya sendiri.
Bicaranya lagi, kumpulan yang diasaskan oleh adiknya Asraf, akan muncul dengan album pertama mereka pada bulan April ini.
FREEMASON

Apa itu Freemasonry?

Sejarah Freemasonry
Freemasonry adalah organisasi Yahudi Internasional, sekaligus merupakan gerakan rahasia paling besar dan paling berpengaruh di seluruh dunia. Freemasonry terdiri dari dua kata yang di satukan. Free artinya bebas atau merdeka, sedangkan Mason adalah juru bangun atau pembangun.
Tujuan akhir dari gerakan Freemason ini adalah membangun kembali cita-cita khayalan mereka, yakni mendirikan Haikal Sulaiman atau Solomon Temple.
Tentang Haikal Sulaiman atau Solomon Temple ini sendiri banyak sumber yang mendefinisikan berlainan. Salah satu tafsir yang paling populer adalah, bahwa Haikal Sulaiman berada di tanah yang kini di atasnya berdiri Masjidil Aqsha.
Mereka meyakini, tahun 1012 Sebelum Masehi (SM), Nabi Sulaiman membangun Haikal di atas Gunung Soraya di wilayah Palestina. Tapi pada tahun 586 SM, Raja Nebukhadnezar dari Babilonia menghancurkan Haikal Sulaiman ini. Tahun 533 SM, bangunan ini didirikan kembali oleh seorang bernama Zulbabil yang telah bebas dari tawanan Babilonia. Atas kebebasannya itulah, ia membangun kembali Haikal Sulaiman.
Pada tahun ke 70 M, seorang penguasa Romawi menaklukkan Palestina dan membakar serta menghancurkan Haikal Sulaiman ini. Kerusakan terus-menerus dialami setelah penyerbuan Bangsa Hadriyan. Begitu pula saat kekuasaan Muslim, konon Haikal Sulaiman di hancurkan dan sebagai gantinya didirikan Masjidil Aqsha pada abad ke-7.
Tapi tafsir lain tentang hal ini juga mengartikan Haikal Sulaiman juga sebagai wilayah kekuasan yang luas membentang. Bahkan ada yang menariknya hingga sampai wilayah Khaibar, saat kaum Yahudi diusir di zaman Rasulullah Muhammad. Karena itu, mereka meyakini harus menguasai seluruh dunia, bahkan hingga tanah Khaibar, tempat mereka terusir dahulu karena penghianatanya pada Rasulullah dan piagam Madinah.
Dan untuk itulah mereka bekerja dan membangun, yaitu untuk merebut Haikal Sulaiman dan mendirikan kekuasannya secara nyata, serta mempengaruhi pemerintahan dan kekuasan yang mampu mereka pengaruhi. Dan untuk menebar kekuasaan itu, salah satu rintangan besar yang dihadapi oleh gerakan ini adalah agama-agama, terutama agama Samawi atau agama-agama wahyu, Kristen dan Islam.
Perlawanan terhadap organisasi ini terlebih dulu dilakukan oleh kalangan pemimpin gereja. Perlawanan gereja Katholik ini terjadi karena Freemason telah menjadi organisasi tempat berkumpulnya kaum anti-agama. Dalam sebuah artikel berjudul The Earlier Period Of Freemasonry yang di Mimar Sinan, turki, Freemason disebut sebagai tempat berkumpul para anggota Mason yang mencari kebenaran di luar gereja. Dan ini menjadikan awal abad-18 sebagai tahun-tahun yang penuh pertarungan antara gereja Katholik dengan Freemason di Eropa. Sejak awal berdirinya, Fremason telah menyokong kebebasan beragama, sama persis dengan yang terjadi belakangan ini di berbagai negara, liberalisasi keagamaan.
Banyak sumber Freemason menjelaskan bahwa sejarah berdirinya gerakan ini berakar jauh dan bisa dilacak hingga ke masa Ordo Knight of Templar saat perang Salib di Yerusalem, Palestina. Saat Paus Urbanus II, tahun 1095, usai Konsili Clermont menyerukan Perang Suci atau Crusade dan memobilisasi kaum Kristiani di seluruh Eropa untuk turut berperang merebut Yerusalem kembali dari kekuasaan Muslim. Paus Urbanus II membakar emosi massa dengan cara mengabarkan kabar bohong. Ia mengatakan umat Kristen di Palestina telah dibunuh, dibantai dan dibakar di dalam gereja-gereja oleh pasukan Turki Seljuk yang Muslim. Ia juga membakar kemarahan kaum Kristiani dengan mengatakan bahwa kaum kafir (Muslim Turki, pen.) telah dan sedang menguasai makam Yesus Kristus.
Paus UrbanusII menyerukan agar seluruh pertikaian yang terjadi selama ini antar pemeluk dan kesatrian Kristen harus diakhiri, karena ada musuh yang lebih berbahaya dan harus segera dihancurakan: Islam dan kaum Muslimin. Ia juga mengiming-iming dengan bujukan surgawi, bahwa siapa yang berangkat ke medan perang kan dibebaskan dari seluruh dosa dan di jamin akan mendapat surga. Hasilnya, ribuan kaum Kristiani berangkat menuju Palestina dengan kemarahan. Dan setibanya di sana, terjadi pembantaian besar-besaran atas penduduk Yerussalem dan Palestina.
Setelah mereka menguasai tanah Palestina, pasukan Salib yang terdiri dari banyak unsur mulai mendirikan kelompoknya masing-masing. Mereka tergabung dalam ordo-ordo tertentu. Para anggota ordo ini datang dari seluruh tanah Eropa, yang ditampung di biara-biara tertentu dan berlatih cara-cara militer di dalam biara tersebut. Dan satu dari sekian ordo yang sangat mencuat namanya adalah Ordo Knight of Templar.
Sepanjang bisa terlacak, pendiri ordo ini adalah dua kesatria Prancis, yaitu Hugh de Pavens dan God frey de St Omer. Spekulasi dari kalangan sejarawan mengatakan, bahwa ada darah-darah Yahudi yang mengalir dalam tubuh dan cita-cita para pendiri Ordo Knigh of Templar. Para perwira tinggi Kristen tersebut, sesungguhnya proses convertion yang mereka lakukan hanyalah cara untuk menyelamatkan diri, dan sesungguhnya mereka masih berpegang teguh pada doktrin-doktrin Yahudi, terutama Kabbalah.
Meski mereka menamakan diri sebagai tentara miskin, sesunguhnya mereka tidak miskin sama sekali. Atau setidaknya, masa miskin itu hanya mereka rasakan di awal-awal berdirinya Knight of Templars. Dalam waktu yang singkat mereka mampu menjadi sangat kaya raya dengan jalan melakukan kontrol penuh terhadap peziarah Eropa yang datang ke Palestiana. Salah satunya adalah dengan cara merekrut anak-anak muda putra para bangsawan Eropa yang tentu saja akan melengkapi anak mereka dengan perbekalan dana yang seolah tak pernah kering jumlahnya. Mereka juga disebut sebagai perintis sistem perbankan ribawi pertama pada abad pertengahan.
Dalam waktu singkat markas Knight of Templar di Prancis menjadi rumah penghimpunan harta terbesar di Eropa. Lambat laun mereka menjadi bankir bagi para Paus dan Raja. Bagaimana tidak cepat kaya, setiap tahunyya King Henry II of England mendonasikan uang untuk menanggung biaya hidup 15.000 tentara Knight of Templar dan juga Knight Hospitaler selama mereka berperang dalam Perang Salib di tahun 1170. Untuk menggambarkan betapa besarnya institusi perbankan yang dijalankan Templar, pada saat itu organisasi ini memiliki 7.000 pegawai lebih hanya untuk mengurusi masalah keuangan. Mereka juga memiliki tak kurang dari 870 istana, kastil, dan rumah-rumah para bangsawan yang terbentang dari London hingga Yerusalem.
Karena ordo ini sangat berkuasa, lambat laun mereka mulai menampakkan ciri aslinya, yakni sebagai penganut Mason. Mereka mengembangkan doktrin dan ajaran mistik, juga kekuatan sihir di biara-biara mereka. Mereka memuja setan dan mendatangkan roh-roh untuk berkomunikasi. Apa yang mereka praktikkan ini disebut sebagai Kabbalah, sebuah tradisi mistik Yahudi kuno yang telah berkembang bahkan sejak zaman sebelum Fir’aun.
Mengetahui hal ini, Raja Prancis Philip le Bel, pada tahun 1307 mengeluarkan seruan untuk menangkap dan membubarkan ordo Knight of Templar karena dituduh telah melakukan bid’ah. Dalam perkembangannya, Paus Clement V turut bergabung untuk memerangi kaum Mason ini dengan mengeluarkan kembali vonis inquisisi. Terjadi banyak penangkapan dan interogasi, dan beberapa pimpinan Ordo Knight of Templar yang bergelar Grand Master (penyebutan ini masih dipakai sebagai tingkat tertinggi dalam gerakan Freemasonry sampai sekarang, pen) ikut menjadi korban. Dari beberapa penangkapan dan interograsi didapatkan keterangan bahwa anggota-anggota Templar telah melakukan kejahatan seksual terhadap beberapa perempuan bangsawan, melakukan sodomi, menyembah kucing, memakan daging teman-teman mereka sendiri yang sudah mati.
Pada tahun 1307, Raja Philip IV memerintahkan penangkapan Jacques de Molay. Dan setelah melalui penyiksaan demi penyiksaan, de Molay mengakui segala ritual bid’ah yang dilakukan oleh Ordo Templar. Padatahun 1312, Ordo Knight of Templar dilarang dan dibubarkan. Dan atas perintah Gereja dan Raja , dua tahun kemudian, yaitu pada tahun 1314, para pimpinan Templar dihukum mati, termasuk Jacques de Molay, salah satu Grand Master terpenting Ordo Templar. Jacques de Molay sendiri divonis sebagai heretic (bid’ah) atau kafir dan dihukum dengan cara dibakar hidup-hidup di depan raja Philip IV. Dan sebelum menghembuskan napasnya, de Molay mengeluarkan kata-kata bahwa Raja Philip dan Paus Clement harus mengikutinya, mati, dalam waktu satu tahun. Dan sejarah mencatat, Raja Philip IV meninggal tujuh bulan kemudian, disusul Paus Clement sebulan setelah Raja Philip mangkat.
Setelah itu terjadi pemusnahan besar-besaran, sekali lagi atas kaum Yahudi, dan kali ini bermula dengan kasus Knight of Templar atau kaum Mason. Pemusnahan ini tak hanya terjadi di Palestina, tapi juga terjadi di Eropa. Mereka diburu untuk ditangkap dan dibunuh. Sampai akhirnya mereka berhasil melarikan diri dan mendapat perlindungan dari Raja Skotlandia, Robert The Bruce yang dilantik dan menduduki singgasana Raja pada tahun 1306. Dan di tanah baru ini pula mereka menyusun kekuatan kembali. Dan Skotlandia menjadi salah satu yang menentukan dalam perkembangan gerakan Freemason.
Versi yang lebih tua dari sejarah Freemason adalah kisah yang menyebutkan pembentukan Freemasonry pada zaman Raja Israel, Herodes Agripa I yang meninggal pada tahun 44 Masehi. Freemason pada zaman ini dibentuk untuk membendung ajaran agama yang disampaikan oleh Nabi Isa as. Konon waktu itu namanya The Secret Power atau kekutan yang Tersembunyi.
Tujuan utamanya adalah memusuhi pengikut Nabi Isa, menculik mereka, membunuh, melarang penyebaran agama baru tersebut, termasuk membunuhi bayi-bayi Kristen. Tapi, berkenaan dengan segala kesadisan yang dilakukan Herodes ini, para sejarawan dunia, meyakini bahwa hal tersebut hanyalah mitos belaka dalam tradisi agama Kristen. Herodes Agripa I menjalankan segala misi The Secret Power ini dibantu dua pengikut setianya,Heram Abioud sebagai Wakil Presiden gerakan dan Moab Leumi sebagai pemegang rahasia utama gerakan ini. Tapi beberapa anggota Freemason juga mempercayai dan menarik sejauh mungkin sejarah mereka ke masa lalu, bahkan hingga ke zaman Fir’aun. Itu pula yang menjadi salah satu penjelasan mengapa mereka kerap kali menggunakan simbol-simbol Mesir Kuno dalam tradisi dan aktivitas ritual mereka, seperti penggunaanMata Horus atau The All Seeing Eye, Piramida, Matahari dan berbagai simbol Mesir lainnya. Penggunaan ini bermula dari penggalian Kuil Sulaiman oleh para Templar dan penemuan doktrin dan ajaran Kabbalah yang terus-menerus mereka eksplorasi dan diajarkan dari mulut ke mulut. Penggalian ini begitu serius mereka lakukan sehingga kelak akan mempengaruhi cara pandang kaum Templar dan juga rencana mereka pada kehidupan dunia.
Bahkan yang cukup mengejutkan adalah, dalam manuskrip-manuskrip kuno Mason dikatakan, orang pertama Mason adalah Adam! Kejadian itu berawal ketika Adam dan Hawa memakan daun dari pohon terlarang di taman surga. Daun yang disebut sebagai daun pengetahuan, dan karena itu pula Tuhan mereka melarang mereka memakannya. Dr.Albert Mackei, seorang anggota Mason dengan tingkatan 33 derajat dalam Encyclopedia of Freemasonry manuliskan, daun pengetahuan itu kelak diturunkan pada dua anak Adam dan Hawa, Seth dan Nimrod dengan kisah The Tower of Babel. Kedua anak ini pula menyusun bahasa untuk ilmu pengetahuan yang akan diturunkan kepada manusia-manusia berikutnya. Tapi, dalam perkamen-perkamen tua itu disebutkan bahwa, Tuhan dengan sengaja mengacaukan bahasa manusia yang mengakibatkan rahasia ilmu pengetahuan, yang diturunkan Adam dengan memakan daun dari pohon terlarang, hilang dan tak diketahui manusia-manusia setelah Seth dan Nimrod. Dan itu pula yang menjadi alasan kedua kaum ini memerangi Tuhan.
Bahkan menurut Talmud, setan-setan adalah keturunan dari Adam dan Hawa. Setelah Adam diusir dari surga, ia enggan mencampuri istrinya, Hawa. Dan pada saat itulah, dua setan perempuan mendatanggi Adam yang langsung digauli keduanya oleh Adam. Dalam Talmud disebutkan, Adam menggauli setan perempuan bernama Lelet selama lebih dari 130 tahun lamanya dan melahirkan banyak anak-anak setan begitu pula dengan Hawa selama ditinggal oleh Adam, Hawa juga digauli oleh setan laki-laki dan melahirkan banyak anak setan.
Fremasonry adalah Organisasi Dajjal?
Banyak Muslim yang anti-Masonry beralasan bahwa Freemasonry sangat dekat dengan Semitisme danZionisme, meski kritikus lainnya mengatakan bahwa Freemasonry ada hubungannya dengan Dajjal. Beberapa Muslim lainnya yang anti-Masonry beranggapan bahwa Freemasonry memiliki misi untuk mempromosikan Yahudi di seluruh negara di dunia, dan misi terbesar mereka adalah mendirikan Kuil Solomon di Jerusalem setelah menghancurkan Mesjid. Pada artikel 28 dari konvensi Hamas, dinyatakan bahwa Freemasonry, Rotary, dan grup yang serupa lainnya “bekerja dalam kerangka dan berdasarkan instruksi Zionisme …” Namun, beberapa negara seperti Turki dan Malaysia membolehkan Grand Lodge.
Freemasonry di Indonesia
Di Hindia-Belanda dahulu, rumah pertemuan kaum Vrijmetselarij, dalam bahasa Belanda Loge atau Loji dalam bahasa Indonesia seringkali disebut sebagai “rumah setan”. Sejak zaman presiden Soekarno, gerakan ini dilarang di Indonesia.
Loji-loji Freemasonry ternama di Nusantara tersebar di hampir semua wilayah di Indonesia seperti di Aceh,MedanPadangPalembangJawaSulawesi, dan sebagainya.
Salah satu yang paling terkenal adalah Adhuc Stat alias Loji Bintang Timur yang terletak di Menteng, Jakarta Pusat, yang kini dipakai sebagai Gedung Bappenas. Dulu, gedung ini dikenal masyarakat luas sebagai Gedung Setan, karena sering dipakai sebagai tempat pemanggilan arwah orang mati oleh para angota Mason.
Dr. T.H. Stevens, seorang sejarawan Belanda, dalam bukunya berjudul “Tarekat Mason Bebas dan Masyarakat di Hindia Belanda dan Indonesia 1764-1962″, yang edisi bahasa Indonesianya diterbitkan oleh Sinar Harapandalam jumlah yang sangat terbatas, banyak memaparkan tentang gerakan dan tokoh-tokoh Freemasonry di Indonesia. Tokoh-tokoh Mason Indonesia menurut buku tersebut —yang dilengkapi foto-foto ekslusif sebagai buktinya— banyak menyangkut nama-nama terkenal seperti Sultan Hamengkubuwono VIII, RAS. Soemitro Kolopaking Poerbonegoro, Paku Alam VIII, RMAA. Tjokroadikoesoemo, DR Radjiman Wedyodiningrat, dan banyak pengurus organisasi Boedhi Oetomo.
Beberapa Anggota Fremason Terkenal di Dunia :


 
Harga Petrol RON 97 naik 15 sen jam 12 malam ini. 
Ini menjadikan harga RON 97 RM2.30 seliter berbanding harga sebelum ini RM2.15 seliter.
New price for V-Power 97=Rm2.30, 
V-Power Racing= RM2.55. 
Kenaikkan harga ini berkuatkuasa mulai 1 Disember 2010.

 

 

Bandar Yahudi Di Bawah Masjid Al-Aqsa ?

مدينة يهودية – تحت المسجد الاقصى ادخل ولترى العار الذى الم بالمسلمين فى هذا الزمان

مدعوّن أنتم لرحلة حول الخطر المحدّق بالمسجد الأقصى

والحفريات التي تهدده بالإنهيار في أي لحظة ..
ماعاد يُجدي الغضب ..

أقصانا الجريح سيتحوّل إلى لعنة

تطارد الأمة إلى يوم الدين !

المستوطنون يستعدون لإقتحام المسجد الأقصى !!
نحنُ الآن تحت المسجد الأقصى ..
صدّق أو لاتُصدّق !!!

تخيلوا هذة الترنيمات تحت المسجد الاقصىإلى مكتباتهم وقاعاتهم تحت
قبلة المسلمين الأولى !!

لوح مزعوم للتوراة

صورة لمجسم الهيكل الثالث المزعوم
الذي يدعو المتطرفين اليهود اقامته
على انقاض المسجد الاقصى .

فيا اخوة الاسلام افيقوا من شهواتكم وملذاتكم وانقذوا قبلة المسلمين الاولى/فاقصانا يئن وينادى اما من
صلاح الدين اما من معتصم


tak fahamkan ?
apabila di translate : google translator

bandar Yahudi - di bawah Masjid Al-Aqsa masuk dan melihat rasa malu yang dialami umat Islam saat ini

Anda dijemput untuk perjalanan sekitar ancaman terhadap Masjid Al-Aqsa

Dan penggalian yang mengancam runtuh bila-bila masa ..
Maad sia-sia kemarahan ..

Terluka dikecualikan kita akan berubah menjadi kutukan

Menghantui bangsa ke hari kiamat!

Para penduduk sedang menyiapkan diri untuk badai Masjid Al Aqsa!
Kita sekarang di bawah Masjid Al-Aqsa ..
Percaya atau tidak membuat taruhan!
 
ORP suatu perwujudan dari Kuil Ketiga dugaan
Yahudi pelampau itu menyeru
Di atas runtuhan masjid.

YAHUDI laknatullah !

 

YAHUDI BIJAK?


Ditulis Oleh Hakim Maarouf Bin Hj Abdul Kadir Universiti Massachuset
USA.
Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu mengapa Yahudi Bijak?? Memang tidak dapat dinafikan ramai cendikiawan berbangsa Yahudi, dari segala bidang, Engineering, musik, saintis dan yang paling hebat ialah bidang perniagaan, dimana ia memang paling tersohor. Hampir 70% perniagaan di dunia dikuasai oleh kaum Yahudi, dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman diHollywood dan sebagainya.
The Never Ending Math Problem by d3 Dan.
Ketika tahun kedua, akhir bulan December 1980 dan sedang saya menghitung hari untuk pulang ke California saya terfikir apakah sebab nya kaum Yahudi begitu pintar? Kenapa tuhan memberi kelebihan kepada mereka? Apakah ini suatu kebetulan? Atau olah manusia sendiri? Adakah bijak boleh dijana? Seperti kilang pengeluaran?
Maka saya pon tergerak membuat tesis untuk Phd saya, disamping kebaikan untuk umat sejagat dan dapat hidup secara harmoni. Untuk pengetahuan anda tesis yang saya lakukan ini mengambil masa hampir lapan tahun, ini kerana untuk mengumpulkan data-data yang setepat mungkin.
Antara data-data yang saya kumpulkan ialah pemakanan, adat resam, agama, persiapan awal untuk melahirkan zuriat dan sebagainya dan data data tadi saya cuba bandingkan dengan bangsa dan kaum kaum lain.
8523 Digital Music? by tengtan (busy, will catch up).
Marilah kita mulakan dengan persiapan awal melahirkan zuriat. Di Israel, setelah mengetahui yang sang ibu sedang mengandung, pertama kali saya perhatikan ialah, sang ibu akan sering menyanyi dan bermain piano dan si ibu dan bapa akan membeli buku metamatik dan menyelesaikan masalah metamatik bersama suami, saya sungguh hairan kerana teman saya yang mengandung sering membawa buku metamatik dan bertanya kepada saya beberapa soalan yang beliau tak dapat menyelesaikanya, oleh kerana saya memang minat tentang metamatik, tentu saja dengan senang saya bantu beliau. Saya bertanya kepada beliau, adakah ini untuk anak kamu? Beliau menjawab, ya, ini untuk anak saya yang masih didalam kandungan, saya sedang melatih otak beliau, semuga ia menjadi genius apabila dewasa kelak?Perkara ini membuat saya tertarik untuk mengikut perkembangan beliau seterusnya. Berbalik kepada metamatik tadi, tanpa merasa jenoh beliau membuat latihan metamatik sehingga beliau melahirkan anak.
Seperkara lagi yang saya perhatikan ialah pemakanan beliau, sejak awal mengandung beliau gemar sekali memakan kacang badam dan korma bersama susu , dan untuk tengah hari makan utama beliau ialah roti dan ikan tanpa kepala bersama salad yang digaul dengan badam dan berbagai jenis kekacang, menurut beliau daging ikan sungguh baik untuk perkembangan otak dan kepala ikan mengandungi kimia yang tidak baik yang dapat merosakkan pengembangan dan penumbuhan otak anak didalam kandungan. menurut beliau ini adalah adat orang orang yahudi ketika mengandung dan ianya menjadi semacam kewajipan untuk ibu ibu yang sedang mengandung mengambil pil minyak ikan.
Ketika saya diundang untuk makan malam bersama orang orang Yahudi, perkara pertama yang saya perhatikan ialah menu mereka. Setiap undangan yg sama perhatikan ialah mereka gemar sekali memakan ikan (hanya isi atau fillet) dan biasanya daging tidak akan ada bersama dimeja jika ada ikan, menurut mereka, campuran daging dan ikan tak elok dimakan bersama. Salad dan kacang adalah suatu kemestian, terutama badam.
Seperkara yang pelik ialah mereka akan memakan buah buahan dahulu sebelum memakan hidangan utama. Jangan terperanjat jika anda diundang kerumah Yahudi anda akan dihidangkan buah buahan dahulu. Menurut mereka, dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan, ini akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah.
Di Israel, merokok adalah taboo, apabila anda diundang makan dirumah Yahudi, jangan sekali kali merokok, dan tanpa malu mereka akan menyuruh anda keluar dari rumah mereka dam merokok diluar rumah mereka. Menurut saintis di Universiti Israel, siasatan menunjukkan nikotin dapat merosakkan sel utama pada otak manusia dan akan melekat pada genes, ini bermakna keturunan perokok bakal membawa generasi yg cacat otak ( bodoh atau lembab). Suatu penemuan yg dahsyat ditemui oleh saintis yg mendalami bidang genes dan DNA. Para perokok harap ambil perhatian. (Ironi nya, pemilik pengeluar rokok terbesar adalah siapa?? tekalah sendiri..!)
Perhatian saya selanjutnya ialah melawati tadika mereka, Pemakanan anak anak tadi cukup dikawal, makanan awal ialah buah buahan bersama kacang badam, diikuti dengan menelan pil minyak ikan (code oil lever) Didalam pengamatan saya, kanak Yahudi sungguh bijak dan rata rata mereka memahami 3 bahasa iaitu Hebrew, Arab dan Inggeris dan sedari awal lagi mereka telah dilatih bermain piano dan violin, ini adalah suatu kewajipan. Menurut mereka bermain musik dan memahami nota notanya dapat meningkatkan lagi IQ kanak kanak dan sudah tentu bakal menjadikan budak itu bijak.
Ini menurut saintis Yahudi, gegaran muzik dapat stimulate (semacam senaman untuk otak) maka itu terdapat ramai sekali genius muzik terdiri dari kaum Yahudi.
Seterusnya ke darjah 1 hingga 6, anak anak Yahudi akan diajar metamatik berkonsepkan perniagaan dan pelajaran sains amatlah diberi keutamaan. Di dalam perhatian peribadi saya, perbandingan dengan anak anak di California, ianya jauh berbeza tentang IQ dan boleh saya katakan 6 tahun kebelakang!!!. Segala pelajaran akan dengan mudah di tangkap oleh anak Yahudi. Selain dari pelajaran tadi sukan juga menjadi kewajipan bagi mereka dan sukan yg diberi keutamaan ialah memanah, menembak dan berlari, menurut teman saya ini, memanah dan menembak dapat melatih otak memfokus sesuatu perkara disamping mempermudahkan persiapan untuk perhidmatan negara.
Selanjutnya pemerhatian saya menuju ke sekolah tinggi (menengah) disini murid murid ditekan dengan pelajaran mata sains dan mereka digalakkan mencipta produk, segala projek mereka walaupon kadangkala kelihatannya lucu dan mengarut, tetap diteliti dengan serius apatah lagi ianya berupa senjata, perubatan dan engineering, idea itu akan dibawa ke institute tinggi di Politeknik dan Universiti.
Satu lagi yg di beri keutamaan ialah fakulti perniagaan. Saya sungguh terperanjat melihat mereka begitu agresif dan seriusnya mereka tentang perniagaan. Diakhir tahun diuniversiti, para penuntut dibidang niaga dikehendaki melakukan projek dan memperaktik kanya dan anda hanya akan lulus jika kumpulan anda(10 pelajar setiap kumpulan) dapat keuntungan sebanyak $US1juta! Anda terperanjat? Itulah kenyataan, dengan rangkaian seluruh dunia dan ditaja sepenuhnya oleh syarikat milik Yahudi, maka tidak hairanlah mereka dapat menguasai ?perniagaan didunia! Siapakah yg mencipta design Levis yg terkini? Ianya dicipta di Universiti Israel oleh fakulti bisnes dan fesyen.
Pernahkah anda melihat cara orang Yahudi melakukan ibadah mereka? Salah satu caranya ialah dengan menggoyangkan kepala mereka, menurut mereka ini dapat mengaktifkan otak mereka dan menambahkan oksijan dikepala, banyak ugama lain di Timur Tengah, seperti Islam juga ada menyuruh umatnya menunduk atau menggoyangkan kepala, ini guna dapat mensimulasikan otak kita supaya bertambah aktif. Lihat orang orang Jepun, mereka sering menunduk
kepala dan ianya sebagai adat. Ramai orang orang Jepun yg pandai? Adakah ianya sebagai kebetulan? Kegemaran mereka ialah sushi (ikan mentah). Adakah ini kebetulan? Fikirkanlah!
Berpusat di New York, Dewan perniagaan Yahudi bersedia membantu mereka yg berminat untuk melakukan bisnes (sudah tentu untuk Yahudi sahaja) jika mereka ada idea yg bernas, jawatan kuasa akan memberi pinjaman tanpa faedah dan pentadbir dari jawatan kuasa tadi akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan yg perniagaan mereka menurut landasan yg betul. Maka itu lahirlah Starbuck, Dell comptr, Cocacola, DKNY, Oracle, Perfileman di Hollywood, Levis, Dunkin Donut dan ada beratus kedai ternama dibawah naungan dewan perniagaan Yahudi di New York. Graduan Yahudi dari fakulti perubatan New York akan disarankan untuk mendaftar dipersatuan ini dan digalakkan memulakan klinik mereka sendiri dengan bantuan wang tanpa faedah, barulah saya tahu mengapa hospital di New York dan California sentiasa kekurangan doktor pakar.
Kesimpulanya, pada teori saya, melahirkan anak dan keturunan yg bijak boleh dilaksanakan dan tentunya bukan semalaman, ianya memerlukan masa, beberapa jenerasi mungkin? Persiapan awal adalah ketika sang ibu mengandung, galakkanlah siibu melakukan latihan metamatik yg mudah tetapi konsisten disamping mendengar musik klasik. Seterusnya ubahlah cara pemakanan, makanlah makanan yg elok dan berhasiat yg baik untuk otak, menghayati musik sejak kecil adalah baik sekali untuk penumbuhan otak kanak kanak, dengan bermain piano dan violin sudah tentu dapat melatih anak anak mencerdaskan otak mereka demikian juga sukan yg memerlukan konsetrasi yg tinggi, seperti memanah, bola keranjang, dart dan menembak.
Is this safe? by woodscln.
Merokok menjanjikan generasi yang bodoh dan sudah tentu genes bodoh akan mengikut ke jenerasi siperokok. Lawatan saya ke Singapore pada tahun 2005 amat memeranjatkan sekali, disini perokok seperti dianak tirikan dan begitu susah sekali untuk perokok dan anda tahu berapa harga sekotak rokok? US$ 7 !!! ini bersamaan perbelanjaan sehari untuk makan anda!! Saya puji sekali sikap pemerintah Singapore dan menkjubkan sekali!!! dan seperti Israel ianya begitu taboo dan cara pentadbiran dan segi pembelajaran mereka hampir serupa dengan Israel, maka itu saya lihat banyak institusi pelajaran mereka bertaraf dunia walaupon hakikat nya negera Singapore hanyalah sebuah pulau sebesar Manhattan!!
Anda mungkin muskil, benarkah merokok dapat melahirkan generasi bodoh, saya telah menemui beberapa bukti menyokong teori ini. Lihat saja Indonesia, jika anda ke Jakarta, dimana saja anda berada, dari restoran, teater, kebun bunga hingga kemusium hidung anda akan segera terbau asak rokok! Dan harga rokok? Cuma US$ .70cts !!! dan hasilnya? Dengan penduduknya berjumlah jutaan orang berapa banyak kah universiti terdapat disana? Hasil apakah yg dapat dibanggakan? Teknologi? Jauh sekali. Adakah mereka dapat berbahasa selain dari bahasa mereka sendiri? Mengapa mereka begitu sukar sekali menguasai bahasa Inggeris? Ditangga berapakah kedudukan mereka di pertandingan metamatik sedunia? Adakah ini bukan akibat merokok? Anda fikirlah sendiri.
Di tesis saya ini, saya tidak akan menimbulkan soal agama atau bangsa, adakah Yahudi itu zalim sehingga diusir dari semenjak zaman Paraoh hingga ke Hitler, bagi saya itu isu politik dan survival, yg ingin saya ketengahkan ialah, mampu kah kita dapat melahirkan generasi yg bijak seperti Yahudi? Jawapannya ialah mungkin dan tidak mustahil dan ianya memerlukan perubahan, dari segi pemakanan dan cara mendididik anak dan saya kira hanya memerlukan 3 generasi sahaja. Ini dapat saya lihat sendiri tentang cucu saya, ini setelah saya mengajar anak saya melalui program yg telah saya nyatakan diatas tadi, pada umur 9 tahun (cucu saya) dia dapat menulis esei sepanjang 5 mukasurat penuh. Esei nya hanyalah mengenai Mengapa saya gemarkan tomato!
Selamat sejahtera dan semoga kita dapat melahirkan manusia yg bijak dan bersifat mulia untuk kebaikan manusia sejagat tanpa mengenal batasan bangsa.

Wee Meng Chee aka Namewee, Negarakuku Malaysia Merdeka 2010Wee Meng Chee
i hate you
thank you

MALAYSIA MERDEKA

GENG 360, BOTAK CHIN, WONG SWEE CHIN?

Botak Chin – Penjenayah maut di tali gantung (11 Jun 1981)Botak Chin
Pada 22 November 1975 ketika malam mula berlabuh sekumpulan lelaki melangkah masuk ke dalam sebuah kereta Datsun hijau. Sebaik enjin dihidupkan, mereka memandu menyusuri jalan penuh liku di ibu kota Kuala Lumpur.
Perjalanan mereka pada malam itu hanya untuk satu tujuan ‘gila’. Daripada situlah bermulanya satu kisah besar dalam sejarah negara dicatatkan.
Sasaran mereka adalah sebuah kereta dinaiki pegawai kanan polis, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Deputi Superintendan (DSP) S Kulasingam.
Sebaik menjumpai kereta dinaiki pegawai polis itu, mereka mengekori rapat sambil mengintip peluang yang sesuai untuk melaksanakan tindakan mereka. Warga kota sekitar Jalan Davis-Jalan Pekeliling, masih meneruskan kegiatan masing-masing tanpa mengesyaki satu kejadian menggemparkan pada malam itu.
Setiba di lampu isyarat Jalan Davis-Jalan Pekeliling, kereta Datsun ber kenaan bergerak pantas menghampiri kenderaan yang mereka ekori. Sebaik merapati kenderaan dinaiki pegawai kanan polis itu dan melihat peluang yang dinanti terbuka luas, 18 tembakan dilepaskan bagi ‘menghapuskan’ Kulasingam.
Dentuman demi dentuman dilepaskan hingga mengejutkan orang ramai di sekitar kawasan berkenaan. Matlamat kumpulan lelaki itu hanya satu iaitu membunuh seorang pegawai kanan polis di tempat terbuka. Bagaimanapun, tindakan ‘gila’ penjenayah itu gagal berikutan hanya satu das tembakan mengenai Kulasingam.
Sebaliknya pegawai polis itu masih berupaya memandu ke Balai Polis Cheras, tidak jauh dari lokasi itu.
Keesokannya, terpampang pada dada akhbar bahawa cubaan membunuh itu gagal. Botak Chin atau nama sebenarnya Wong Swee Chin, yang mengepalai rancangan itu naik angin apabila mengetahui musuh ketatnya hanya cedera.
Amarahnya memuncak mengingatkan kehadiran polis kerap mendatangkan masalah kepada aktiviti haramnya. Kegiatan mengutip wang perlindungan daripada tempat perjudian haram sekitar Kuala Lumpur yang dikuasainya cuba dilumpuhkan pasukan itu.
Kegiatan rompakan bersenjata dan pembunuhan yang dilakukan menyebabkan dia dan ahli kumpulan menjadi buruan. Banglo di Bukit Kenny yang disewa dengan bayaran RM1,200 sebagai tempat persembunyian hanya bertahan selama tiga hari sebelum polis berjaya menghidu markas baru mereka itu.
Malah, dia sendiri nyaris ditahan polis pada September tahun itu apabila kereta curi yang dinaikinya bersama beberapa anggota dikesan pihak berkuasa itu.
Selepas dikejar sejauh 3.2 kilometer dan dihujani tembakan polis, kereta itu berhenti di Segambut Dalam dan Botak Chin segera menyelinap ke kawasan setinggan. Dalam keadaan kelam kabut, mereka tertinggal sepucuk revolver .38.
Botak Chin bersama anggotanya, termasuk seorang yang cedera ditembak berjaya meloloskan diri dengan merampas sebuah kereta Volvo milik seorang pegawai bank.
Pada bulan sama juga, orang kanannya, Chau Kuan (Ah Kuan) ditembak mati di sebuah kedai runcit di Jalan Kovil Hilir, tetapi kematian tidak menakutkannya, dia terus melakukan rompakan.
Serangan mengejut terhadap Kulasingam menyebabkan pihak polis bertekad untuk menahan dan membasmi jenayah pemuda itu. Lelaki itu berbahaya terhadap negara. Usianya baru pada awal 20-an tetapi dalam usia smuda itu, namanya sudah tercatat dalam sejarah jenayah negara sebagai penjenayah ganas paling dikehendaki. Tindak-tanduknya sentiasa mendatangkan bahaya yang besar kepada ke amanan negara.
Lalu satu pasukan khas ditubuhkan polis. Beberapa pegawai polis yang pakar memburu penjenayah daripada beberapa ibu pejabat polis daerah dipanggil menganggotai pasukan itu dan tugas mereka adalah menjejak pergerakan geng Botak Chin, tempat yang sering dikunjungi dan sarang persembunyian.
16 Februari 1976. Selepas beberapa bulan menjejak penjenayah kejam dan paling dikehendaki itu, akhirnya episod akhir pemburuan polis membawa mereka ke sebuah kilang papan di Jalan Ipoh, Kuala Lumpur.
Operasi besar diatur dan pelan dirangka sebaik mungkin. Polis mula mengepung kilang berkenaan dan dalam kegelapan malam, mereka menunggu kemunculan Botak Chin. Detik demi detik berlalu dengan penuh debaran.
Akhirnya, sebuah kereta Mazda putih masuk ke kawasan kilang. Sebaik berhenti, tiga lelaki keluar daripada kereta itu dan seorang daripada mereka ialah suspek buruan, Botak Chin. Penjenayah ganas itu lengkap bersenjata selain memiliki dua bom tangan.
Langkah dan perlakuan seperti biasa meyakinkan pihak polis bahawa kumpulan penjenayah terbabit tidak menyedari kehadiran mereka. Botak Chin tidak menyedari bahawa kawasan itu sudah dikepung.
Beberapa pengikut penjenayah itu yang ditugaskan mengawal kawasan kilang berkenaan masih leka dan selesa dengan aktiviti masing-masing seolah-olah ketenangan malam itu akan terus dinikmati dengan aman.
Ketika itulah polis bertindak, empat pasukan menggempur masuk ke kawasan kilang menyebabkan pengawal leka yang diharap menjadi mata dan telinga Botak Chin lari lintang pukang meninggalkan ketua mereka dan tempat persembunyian itu.
Daripada dalam pejabatnya, Botak Chin dan dua orang kanannya iaitu Beh Kok Chin (Pangkor Chai) dan Hiew Foo Khen (Ah Keong) yang berasa ‘sesuatu yang tidak kena’ berlaku di luar mula menyedari mereka sudah dikepung polis.
Beberapa ketika kemudian, berlakulah pertempuran antara penjenayah dan polis dengan masing-masing melepaskan tembakan. Polis melepaskan kira-kira 500 das tembakan selain gas pemedih mata dalam drama tembak menembak itu.
Pangkor Chai dan Ah Keong membalas tembakan selain melemparkan sebutir bom tangan ke arah polis. Pertempuran begitu sengit dan meruncing.
Dalam kelam-kabut itu, Botak Chin ditembak pada kaki dan tangan kanan. Dalam kesakitan, dia merangkak mencari dua pengikut kanannya itu tetapi mendapati kedua-dua mereka sudah kaku tidak bernyawa.
Babak keganasan penjenayah itu berakhir apabila Botak Chin yang berada dalam keadaan tersepit menyerah diri dalam operasi penuh bahaya itu.
Botak Chin ditahan selama setahun sebelum mengaku bersalah apabila dihadapkan ke mahkamah terhadap dakwaan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang membawa kepada hukuman mati mandatori.
Disebabkan peguamnya membuat rayuan terhadap hukuman itu hingga peringkat Privy Council, Botak Chin dibicara semula pada 1 April 1980 tetapi dia tetap didapati bersalah pada 16 Mei 1980 dan rayuannya kepada Mahkamah Persekutuan dan Lembaga Pengampunan ditolak.


Botak Chin
Ketika menunggu dihukum gantung, Botak Chin terus menunjukkan sikap ganasnya apabila menyerang dan mencederakan pegawai penjara termasuk menggunakan senjata tajam sebanyak dua kali.
11 Jun 1981, kepalanya disarung dengan kain hitam. Dalam kegelapan, dia dibawa menuju ke satu lokasi dalam Penjara Pudu itu. Botak Chin diminta berdiri di atas platform dan beberapa ketika kemudian kedengaran gear ditarik.
Platform di bawah kakinya terbuka, tubuhnya terjatuh ke bawah, tali gantung menjerut lehernya sehingga patah dan riwayatnya selaku penjenayah muda yang ganas dan paling dikehendaki polis akhirnya tamat.


Botak Chin

Kronologi Botak Chin: Hasil rompakan diguna beli senjata api di Thailand
1967 – Mula terbabit dalam kumpulan Geng 360 di Kuala Lumpur dan melakukan jenayah kecil seperti mencuri.
19 April 1969 – Melakukan rompakan bersenjata pertama bersama tiga rakan.
September 1969 – Memiliki senjata pertamanya revolver .22 lalu menubuhkan geng sendiri. Melakukan lapan rompakan pada bulan itu tetapi akhirnya ditahan polis dan dipenjara tujuh tahun.
November 1974 – Dibebaskan daripada penjara. Cuba memulakan kehidupan baru sebagai insan biasa tetapi pendapatan sebagai penjual sayur tidak memuaskan hatinya.
April 1975 – Kurang setahun selepas dibebaskan, Botak Chin kembali aktif dengan menubuhkan geng baru yang dianggotai Ng Cheng Wong (Ah Wong), Beh Kok Chin (Pangkor Chai) dan Teh Bok Lay (Seh Chai).
Mei 1975 – Pergi ke Thailand dengan bantuan rakan untuk membeli senjata api.
2 Jun 1975 – Merompak RM5,800 daripada sebuah pusat perjudian haram di Sentul. Hasil rompakan digunakan untuk membeli lapan senjata api dan peluru di Thailand. Berlatih menembak dengan menjadikan anjing liar sebagai sasaran di kawasan bekas lombong di Kepong. Semakin berani apabila mempamerkan senjata api di tempat terbuka iaitu Pasar Sentul.
20 Julai 1975 – Merompak RM95,000 dari sebuah bank di Jalan Imbi, Kuala Lumpur. Tidak lama selepas itu, beberapa pemain mahjung dirompak RM10,000 selain barang kemas dan barang berharga di sebuah kuil Cina di Jalan Kolam Ayer, Kuala Lumpur. Merampas tiga pistol milik tiga anggota polis. Merampas senjata api milik pengawal keselamatan dalam rompakan sebuah bar di Sentul. Mencabar sesiapa saja di Kelab Kereta Api Sentul untuk beradu kehandalan menembak ala koboi dalam rompakan di situ.
26 Oktober 1975 – Rompakan terbesar dilakukannya apabila melarikan RM218,000 dan menembak pengawal keselamatan yang membawa wang di Kelab Lumba Kuda. Hasil rompakan sekali lagi digunakan untuk membeli senjata api di Thailand. Dia kemudian memiliki 19 senjata api, lima bom tangan dan kira-kira 1,000 peluru. Menyedari kedudukannya sebagai ketua mula terancam kerana ada yang cuba mencabarnya, Botak Chin bertindak. Ketua geng Lima Jari Gunung, Tua Pui Lek dan anggota gengnya sendiri iaitu Ah Wong, kemudian ditemui mati ditembak di kawasan lombong tinggal di Jinjang. Orang kanannya, Seh Chai, mati membunuh diri selepas dikepung polis di Jalan Alor. Awal 1976 Botak Chin mengambil anggota baru, diikuti tiga rompakan dengan wang yang dilarikan kira-kira RM400,000. Pada masa sama, tujuh orangnya mati ditembak selain ada yang ditangkap. Polis juga merampas 15 senjata api, peluru dan bom.
22 November 1975 – Cuba membunuh pegawai kanan polis yang memburunya tetapi gagal.
16 Februari 1976 – Ditahan polis dalam satu serbuan di sebuah kilang di Kuala Lumpur. Dua pengikut kanannya terbunuh dalam pertempuran dengan polis.
11 Jun 1981 – Maut di tali gantung di Penjara Pudu.
Sumber: Berita Mingguperistiwa memali

Ramai dari kita sebenarnya jahil tentang peristiwa memali. Memali yang tersebar kat internet neh ada dua version.


Version pertama : Korban memali adalah puak ajaran sesat (versi kerajaan)


Version kedua : Korban memali adalah pejuang islam (versi rakyat dan PAS)


Artikel ini bertujuan untuk menyingkap perkara yang sebenar tentang peristiwa memali yang berlaku pada tahun 1985 yang mana ramai di antara kita pada masa itu belum lahir ke dunia ini lagi.


Apa itu peristiwa memali pada kaca mata masyarakat khusus nya penduduk di kampung memali, baling, kedah?


Peristiwa memali ialah pembunuhan kejam yang melibatkan kematian 14 penduduk dan berpuluh-puluh yang lain cedera ringan,  parah, ada juga yang di tahan terus ke dalam penjara dan di masukkan ke dalam ISA. Korban memali termasuk ulama dan pendakwah tersohor pada ketika itu yang juga ahli pas, iaitu Ustaz Ibrahim libya.


Siapakah Ibrahim libya?


Nama sebenar Ibrahim libya ialah Ibrahim Mahmud. Ibrahim libya adalah ulama tempatan yang pada ketika itu aktif menjalankan kerja-kerja dakwah. Sebelum terlibat secara aktif menjalankan kerja-kerja dakwah, arwah pernah berkhidmat di kerajaan untuk beberapa tahun. Pada tahun 1978, arwah menyertai PAS dan semenjak itu bergiat secara aktif melalui pentas-pentas ceramah. Ceramah-ceramah ustaz ibrahim libya pada ketika itu sering mendapat perhatian yang sangat luar biasa. Dan atas sebab itulah pada tahun 1984, kerajaan mula bertindak untuk menyekat pengaruh ustaz ibrahim libya. 


Ibrahim libya mendapat pendidikan awal di beberapa buah madrasah di sekitar pulau pinang. Kemudian nya arwah melanjutkan pengajian dalam bidang agama di india dan di libya sebelum kembali berkhidmat di tanah air.  Ketika arwah berkhidmat dalam kerajaan, bakat berdakwah sememangnya terserlah dalam diri arwah. Mungkin kerana keterbatasan untuk menyebarkan fahaman islam, yang memaksa arwah kemudian nya berhenti kerja sebelum meneruskan dakwah di kedutaan libya. Dari situ, arwah akhirnya secara aktif terlibat dalam PAS untuk menyebarkan syiar dakwah islamiah di seluruh negara. 


Penglibatan arwah dalam bidang dakwah dikatakan mendapat sokongan yang padu daripada keluarga arwah sendiri. Di bawah ini adalah gambar keluarga ustaz ibrahim libya.


Sebenarnya ada 3 sejarah penting yang pernah tercatat di baling, kedah.


1. Rundingan damai komunis chin peng - Tunku Abdul Rahman.


2. Pemberontakan mogok lapar oleh DSAI pada tahun 1974.


3. Peristiwa berdarah memali 1985.


Peristiwa memali tercetus kerana prasangka keterlaluan kerajaan terhadap penduduk memali yang beria-ria mempertahankan ustaz ibrahim libya pada ketika itu.  Di bawah ini adalah rentetan kepada perkara-perkara yang membawa kepada tragedi berdarah memali 1985.


1. Ustaz ibrahim libya berjaya meluaskan pengaruh dakwah islamiah pada ketika itu melalui pentas2 ceramah PAS.


2. Ajaran dakwah PAS menerangkan islam yang sebenarnya kepada penduduk di kawasan sekitar menakutkan kerajaan, kerana jika islam tulen terdedah, maka kepincangan dan kelemahan pentadbiran mereka akan terbongkar. Sebagai seorang muslim yang sejati, sudah tentulah kita mengutamakan sistem pemerintahan islam dan bukan nya sekular. Ini ditakuti oleh kerajaan.


3. Pengaruh yang besar oleh ustaz ibrahim libya adalah melebihi dari apa yang DSAI alami kini. Memang ramai penyokong2 DSAI sanggup masuk penjara demi DSAI, tetapi di memali, ramai yang sanggup mati demi mempertahankan pendirian ustaz ibrahim libya.


4. Jika ibrahim libya di biarkan berceramah seperti biasa, yakni, sejarah baru akan tercatit di malaysia iaitu ibrahim libya adalah ulama pertama bergelar perdana menteri malaysia.


5. Oleh itu, pelbagai alasan demi alasan timbul bagi menyekat kemaraan dan pengaruh ustaz ibrahim libya.


6. Antara alasan2 tersebut ialah menuduh PAS dan ibrahim libya sebagai pengamal ajaran sesat. Baca sini.


7. Ibrahim libya kali pertama di kepung untuk di tahan di bawah ISA ialah pada tahun 1984. Pada pukul 2 pagi, 2 september 1984 seramai hampir 100 polis berkepung di kawasan berhampiran kampung memali untuk menahan ustaz ibrahim libya, tetapi menemui kegagalan kerana dihalang oleh penduduk kampung pada ketika itu. Situasi ini seolah-olah ulang tayang kejadian ketika DSAI kali pertama cuba ditahan oleh polis pada tahun 1999. 


8. Meskipun gagal menahan ustaz ibrahim libya di bawah ISA pada ketika itu, dipercayai pihak polis berjaya menahan beberapa orang ini di bawah akta ISA, iaitu ustaz abu bakar chik, haji mat sabu dan suhami shaib.


9. Memali pada ketika dulu dipercayai langsung tidak mempedulikan hal-ehwal agama, sama seperti di kuala lumpur kini  (as contoh). Namun semenjak pengaruh dakwah ustaz ibrahim libya berkembang, penduduk memali pada ketika itu dikatakan hampir 100% adalah ahli pas dan kembali mengamalkan ajaran islam yang sebenarnya. (Bukan semua penduduk memali mengabaikan islam ya)


10. Selepas ibrahim libya gagal ditahan di bawah ISA pada cubaan polis kali pertama, anak murid ustaz bersepakat mahu melindungi ustaz dengan menyembunyikan ustaz di satu kawasan yang selamat.


11. Namun setelah bersembunyi untuk suatu tempoh, satu kesepakatan telah dibuat untuk mengembalikan ustaz libya di memali, kerana memikirkan apalah erti ilmu jika tidak disampaikan kepada generasi baru? 


12. Madrasah memali kembali dihidupkan dan kuliah subuh kembali rancak, dalam pada itu, kuliah mahgrib dalam perancangan seterusnya. Meskipun demikian, mereka masih berjaga-jaga supaya ustaz tidak ditangkap pihak polis. Lebih kurang 5-7 orang secara bergilir-gilir dan sukarela menjaga keselamatan ustaz ibrahim libya. 


13. Sebenarnya selepas percubaan untuk menangkap ustaz ibrahim libya gagal pada kali pertama, pihak polis pernah beberapa kali membuat rundingan dengan penduduk memali agar menyerahkan ustaz ibrahim libya kepada pihak yang berkuasa. Tetapi pengikut ustaz dan ustaz sendiri enggan menyerah diri kepada akta zalim ISA iaitu menahan seseorang tanpa dibicarakan seadil-adilnya.


14. Dalam pada itu media yang dikuasai oleh kerajaan agak rancak memainkan 'api-api' memburukan ustaz dan pengikut2 ustaz ibrahim libya (baca sebagai PAS).


15. Terdapat juga beberapa tuduhan liar konon nya memali menjadi sarang penjenayah islam ektremis.  Dan sarang penganas dan ajaran sesat.


16. Kali terakhir sebelum percubaan polis untuk menangkap ustaz ibrahim gagal, pihak polis sekali lagi menyebarkan berita bahawa ustaz ibrahim libya mempunyai senjata dan ini disyaki akan menjadi ancaman kepada negara.


17. Oleh kerana itu, salah seorang anak murid ustaz pergi ke balai polis dan menyerahkan semua senjata2 yang konon nya didakwa oleh polis akan membahayakan keselamatan penduduk kampung.


18. Namun sayangnya, buat baik memang takan dibalas baik oleh sesetengah manusia.


19. Pada tarikh 19 november 1985, pihak polis, FRU, dan UTK seramai 4,000 orang mengepung rumah ustaz ibrahim libya. (Hey.. ini macam US dan israel yang mahu tangkap osama bin laden lah!)


20. Peristiwa bermula seawal jam 8 pagi. Dua buah kereta perisai (Hey, sejak bila kereta perisai digunakan untuk tangkap rakyat malaysia? Bukan kah kereta perisai digunakan untuk berperang meh?) dikatakan telah mengepung kawasan keluar masuk bagi menghalang sebarang bantuan keluar-masuk dari kawasan sekitar. 


21. Rundingan antara penduduk kampung memali (yang membela ustaz ibrahim libya habis-habisan dan polis bermula, namun menemui jalan buntu setelah ustaz ibrahim libya dengan tegas tidak akan tunduk sedikitpun terhadap akta yang kejam lagi zalim iaitu ISA.


22. Rundingan tersebut gagal. Gas pemedih mata di tembak ke arah rumah ustaz ibrahim libya (Hey, sejak bila gas pemedih mata digunakan untuk membuli orang2 kampung yang lemah neh?)


23. Lebih kurang 160 orang berkumpul di kawasan rumah ustaz ibrahim libya pada ketika itu. Ustaz sebelum itu telah berpesan kepada pengikut2nya bahawa biarlah kita duduk diam jangan sesekali menyerang balas. Biarlah kita diserang.  Pihak polis (ya, sebut betul2 pihak polis, bukan pihak penjenayah ya, yang tembak gas pemedih mata neh ke arah rakyat yang lemah) menembak gas pemedih mata. Ketika itu salah satu tiub yang digunakan untuk menyembur rakyat telah terkena mata salah seorang penduduk kampung. Pada ketika itu juga, terdapat seorang kanak-kanak yang berusia 10 tahun. (Ya, baca betul2, 10 tahun punya budak, apa polis buat? tembak dengan gas pemedih mata, masih ingat arwah aminul rashid? inilah dia polis kita) Kanak2 yang berusia 10 tahun ini, pengsan akibat terhidu gas pemedih mata yang sangat banyak.


24. Terdapat seorang individu yang ternampak kanak2 ini pengsan. Nama arwah ialah cikgu shafie abdullah. Cikgu tersebut menyangka kanak2 tersebut telah mati. Dan dia berasa marah kepada pihak polis membunuh kanak2 ini. Oleh itu, dia keluar dari kawasan dan meluru ke arah pihak polis sambil membawa parang. Manakala beberapa individu yang lain mengekori cikgu terbabit untuk menghalang tindakan guru terbabit.


25. Tahu apa pihak polis buat bila nampak aksi macam tue? Tak agak, mereka terus tembak. Tembak cikgu yang tak berdosa tue. OoOoo adakah cikgu tersebut penyamun kerana membawa parang bahawa pihak polis?? (Bukan nak tanya kan, amaran ke warning ke, bang.. terus tembak!)


26. Peristiwa ini tercetus, kerana polis menembak mati rakan mereka di hadapan mereka. Oleh itu, bermulala kejadian berbalas tembakan. Memang selepas menembak mati cikgu shafie, pihak polis ada membuat pengumuman agar ustaz menyerah diri tetapi, kalau kita menjadi mereka, kita pun takan sewenang-wenangnya menyerah diri kepada orang yang baru sahaja membunuh rakan kita. 


27. Mereka yang berada di dalam rumah, kebanyakkan mulai lemah kerana terhidu gas beracun berjam-jam lama nya. Akhirnya pertempuran ini menyaksikan bahawa ustaz ibrahim libya gugur, bersama 13 rakan nya yang lain.  Manakala berpuluh-puluh yang lain cedera ringan ataupun parah. 


28. Pihak polis tidak mengalami apa2 kecederaan yang membawa maut, tetapi anak musa hitam meninggal selepas peristiwa tersebut.


29. Musa hitam dan mahathir menafikan mereka terlibat dalam serangan memali. Hanya Allah swt yang lebih tahu.


30. Balu ibrahim libya dikatakan telah dipenjarakan dan terpisah dengan anak2 untuk beberapa tempoh sebelum di bebaskan. Di maklumkan juga terdapat fatwa yang dikeluarkan oleh mereka yang arif (juga berkerja sebagai kakitangan kerajaan) yang mengatakan para pejuang memali adalah shahid, tetapi mereka yang terlibat dalam fatwa terbabit telah diberhentikan kerja dan fatwa tersebut dihapuskan oleh kerajaan.


31. Ayah, adik dan abg ipar ibrahim libya juga ditahan di bawah ISA dan dipaksa untuk membuat pengakuan palsu. Setelah dibebaskan daripada tahanan ISA, mereka bergiat aktif dalam ceramah2 PAS untuk menerangkan kepada umum, bagaimana mereka disiksa dan dipaksa untuk membuat pengakuan palsu bagi memburukkan ustaz ibrahim libya.


32. Dalam Alquran tiada ISA. Maka siapalah kerajaan untuk membuat undang2 ISA neh? Siapa mereka yang kita kena tunduk lebih2 sangat berbanding Allah swt? Ibrahim libya menentang ISA sehingga ke nyawa nya terkorban. Bukan hanya nyawa nya, malahan 13 nyawa yang lain turut terkorban.


33. Saya percaya, ramai anak2 memali lahir di sana tahu benar, apa yang benar apa yang palsu. Menghina para pejuang memali bererti menghina mereka. Oleh itu saya nasihatkan kepada pembaca, jika anda membuat niat untuk menghina mereka2 yang terkorban ini, maka jangan sesekali meletakkan komen anda di sini. 


34. Terdapat beberapa pengakuan daripada pihak polis yang terlibat, yang mengatakan menyesal, sedih dan tergaman dengan apa yang berlaku di memali. Ada di antara mereka yang terang-terangan menyalahkan arahan dari kerajaan. 


35. Pampasan sebanyak rm20,000 dibayar kepada setiap anggota keluarga yang terbunuh dalam peristiwa memali. Ahli keluarga yang cedera ringan, parah, dipenjara ataupun di tahan ISA tidak menerima apa2 pampasan. Namun, apalah erti pampasan bagi mereka yang telah kehilangan orang tersayang buat selama nya ataupun untuk bertahun2 lama nya (ISA) ?


Jelas, bayaran pampasan ini sahaja membuktikan bahawa sememangnya kerajaan bersalah dalam peristiwa ini. Jika tidak, masakan mereka membayar pampasan kepada ahli keluarga mangsa? Saya nasihatkan anda menonton video memali yang telah saya sertakan di bawah ini. Video tersebut konon nya mendedahkana bahawa pihak polis juga terasa dipergunakan untuk menyerang penduduk memali. (konon nya polis diberikan arahan bahawa mereka sepatutnya membunuh komunis).


Kenapa di malaysia ini, kita mencipta sejarah membunuh ulama yang tersohor? Adakah kita kategori kaum2 yahudi yang seringkali membelakangkan rasul2 mereka? Ataupun lebih teruk dari itu? Umat islam membunuh umat islam yang lain atas nama kuasa politik! Ini sudah keterlaluan! Ini sudah melampau! Membunuh seorang ulama yang menyebarkan ajaran islam.. yang setiap pagi nya dihabiskan untuk mengajar kuliah subuh, mendirikan madrasah untuk menyebarkan dakwah islamiah di kawasan sekitar.. ancaman apa mereka ini kepada kerajaan? Adakah menyebarkan islam itu satu ancaman di malaysia? Jika itu satu ancaman.. maka bersedialah dengan ancaman yang lebih besar dari anak2 muda malaysia muslim pada masa akan datang... Ini kerana kami sesungguhnya akan meneruskan legasi perjuangan ustaz ibrahim libya. 


Link mesti baca ;


Sejarah memali I

Sejarah memali II

Wiki Memali

Pembunuh Memali

Bekas pejuang memali : tragedi berdarah memali

Youtube Memali

Video memali

Kronologi memaliSekarang neh kita kena buat satu memorandum untuk membicarakan kes memali secara terbuka, adil dan telus melalui sistem kehakiman negara kita. Apa yang kita perlu buat untuk highlightkan kes2 seumpama ini adalah nyawa.. rakyat malaysia tidak akan bangkit selagi tiada nyawa yang terkorban. Satu nyawa tidak mencukupi. Kita perlukan banyak nyawa, oleh itu saya berazam mahu berdoa agar penyokong2 barisan nasional khusus nya umno meninggal, mati dan etc angkara perbuatan pemimpin2 mereka yang zalim dan rakus, selepas itu saya akan bersama2 mereka menuntut keadilan. Perlu penyokong2 umno untuk sengsara kerana selagi mereka tidak kenal erti sengsara maka selagi itulah mereka tidak akan berubah dan memperjuangkan islam.

apa nak jd...dunia dah nak berakhir......sumber:- http://amenoworld.blogspot.com/ 


FASHA SANDHA SEPARUH BOGEL @ HOLLOWEN PARTY

I LOVE YOU
FASHA SENDUK

auwww auwww auwww

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...